Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię tę zupę, gdyż reprezentuje typowe polskie smaki. Zapraszam do zapoznania i działania zwłaszcza po imprezie ze znajomymi.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5746
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5746
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Na początku wlewamy wodę do garnka i wkładamy żeberka do wody, gotujemy do miękkości na średnim ogniu. Mięso się gotuje, a my obieramy ziemniaki i kroimy na kawałki.
Następnie na deskę wykładamy kapustę kiszoną i kroimy na małe części .
Kluczem tej potrawy jest: obieramy cebulę kroimy w małą kostkę i wkładamy na rozgrzany olej, smażymy do zarumienienia jak na załączonym zdjęciu.
Gdy mięso jest już miękkie to kroimy na małe kawałki. I teraz jest ważna sprawa dodajemy na początku ziemniaki i cebulkę, gotujemy do miękkości. Musi być taka kolejność oraz .
Jak ziemniaki są już miękkie dodajemy dopiero kapustę bo jak by była inna kolejność to w kapuście kiszonej są trudności z ugotowaniem ziemniaków. Dodajemy na koniec pocięty lubczyk i gotujemy do miękkości kapusty.
Na koniec dodajemy kawałek papryczki do koloru i zaostrzenia smaku i już tylko smacznego.