Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być na kurczaku albo na rybie, cytrusowe smaki idealnie się komponują. Mięso można podać w kawałkach lub w formie delikatnych pulpecików.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 98
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4018
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 143
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 98
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4018
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 143
Składniki
Pokroiłam warzywa. Podsmażyłam je na oliwie, zalałam wodą i gdy się takoważ się zagotowała, dodałam ryby, miałam karaski w całości. Jeśli używamy drobiu można go dodać z warzywami do podsmażenia. Jeśli to pierś to w sumie będzie się gotowałam pół godziny, jeśli inny element to trzeba policzyć godzinę.
Rybki obrałam z ości. Mięso można wrzucić do zupy albo pokombinować.
Ja zrobiłam pulpeciki. Do obranego mięsa dodałam jajo, pieprz cytrynowy, bułkę tartą.
Na 10 minut przed końcem dodałam skórkę z cytryny i połamany makaron. Pod sam koniec doprawiłam zupę solą i pieprzem. Włożyłam pulpeciki, po dwóch minutach będą gotowe. Dodałam sok z połowy cytryny a po wyłączeniu ognia natkę pietruszki i rozrobioną łyżkę śmietany.
Smacznego:)