Do góry

Zupy Przepis na:

Włoska zupa kalafiorowa

Włoska zupa kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2142 Ocena: 47736

Dodano:

Odsłon: 4406

Dlaczego włoska? Bazylia, pomidory tak nam się kojarzą. Serio? Wyszła boska <3

Składniki

  • 500 g wędzonych żeberek
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 4 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 garść tymianku
  • 1 garść lubczyku
  • 1 garść estragonu
  • 1 mały kalafior
  • 1 garść liści kalafiora
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 2 łyżki brązowego siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso i pokrojone warzywa (oprócz kalafiora i jego liści), zalewamy zimną wodą, dodajemy zioła, łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kwadrans, wyjmujemy mięso. Studzimy i oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy razem z kalafiorem i liśćmi, gotujemy 10 min, dodajemy passatę, siemię lniane, starty parmezan, gotujemy 15 min. cały czas mieszając. Łączymy z posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 25 sierpnia Taka zupka o tej porze roku smakuje wspaniale. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń