Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego włoska? Bazylia, pomidory tak nam się kojarzą. Serio? Wyszła boska <3
Mięso i pokrojone warzywa (oprócz kalafiora i jego liści), zalewamy zimną wodą, dodajemy zioła, łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kwadrans, wyjmujemy mięso. Studzimy i oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy razem z kalafiorem i liśćmi, gotujemy 10 min, dodajemy passatę, siemię lniane, starty parmezan, gotujemy 15 min. cały czas mieszając. Łączymy z posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kolejna lekka propozycja pożywna i bardzo aromatyczna a bazie wywaru z kurcza...
Odsłon: 156
Dziś na obiad ugotowałam zupę kalafiorową na porcjach rosołowych która jest g...
Odsłon: 1446
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 53
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 20
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 38
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5066
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52338
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 53
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 20
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 38
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5066
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52338
Składniki
Mięso i pokrojone warzywa (oprócz kalafiora i jego liści), zalewamy zimną wodą, dodajemy zioła, łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kwadrans, wyjmujemy mięso. Studzimy i oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy razem z kalafiorem i liśćmi, gotujemy 10 min, dodajemy passatę, siemię lniane, starty parmezan, gotujemy 15 min. cały czas mieszając. Łączymy z posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa
Zupy
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Tradycyjna zupa szczawiowa
Tradycyjna zupa szczawiowa to dla wielu osób miłe wspomnienie z dzieciństwa,...
Odsłon: 231
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku n...
Odsłon: 133