Do góry

Zupy Przepis na:

Włoska zupa minestrone

Włoska zupa minestrone

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7892

Dodano:

Odsłon: 2348

Zupa jest smaczna i pożywna. Nie wymaga dużego nakładu czasu. Można ją wzbogacić jeszcze dodając makaron. Ja zdecydowałam się na same warzywa.

Składniki

  • 3 łodygi selera
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • 1 szkl. czerwonej suchej fasoli
  • 1 szklanka pokrojonej fasolki szparagowej
  • 1 szkl. liści szpinaku
  • 1 cukinia
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • przyprawy:
  • sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, tymianek, oregano, 1łyżka "Vegety"
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Włoska zupa minestrone

Przygotowanie

  1. Czerwoną fasolę namoczyć dzień wcześniej na noc. Następnie ugotować w nowej wodzie. Odcedzić. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Umyte warzywa pokroić. Wszystko wrzucić do garnka z wyjątkiem szpinaku. Wlać wodę. Dodać przyprawy. Gotować około 20-25 minut. Pod koniec gotowania dać szpinak.
    Uwaga! Listki laurowe daję zawsze dwa, a kulki ziela angielskiego cztery.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 13 lipca Zupa na bogato! zawsze wydawala mi sie skomplikowana , dzieki za przyblizenie przepisu!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 13 lipca Taka wzbogacona ta zupa , ale świetnie wygląda :-) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń