Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś polską wersję słynnej włoskiej zupy Minestrone, pełnej smaków i aromatów, serdecznie polecam :-)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
1. Boczek kroimy w kosteczkę i na oliwie smażymy chwilę do zezłocenia. 2. Kroimy cebule w kosteczkę i dorzucamy do smażącego się boczku, cebulki mają się przyrumienić. 3. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i uważamy, by się nie przypalił. 4. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i smażymy chwilę. 5. Następnie marchewki kroimy w kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników, znów chwilę smażymy. 6. Dorzucamy pokrojony drobno por, 3 liście laurowe i 5 kulek ziela angielskiego. 7. Kapustę siekamy drobno i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i dalej smażymy wszystko. 8. Następnie dodajemy dwie puszki pomidorów. 9. Dwie łodygi selera naciowego kroimy w kosteczkę i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy i smażymy. 10. Następnie dodajemy białą fasolę z puszki, odsączoną i wypłukaną, mieszamy, smażymy. 11. Teraz warzywa zalewamy bulionem w ilości około półtora litra, tak by zakryć wszystkie składniki, przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i oregano. 12. Wsypujemy 100 g suchego makaronu typu drobne muszelki, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Zupę podajemy posypaną parmezanem lub serem grana padano, serdecznie polecam :-)