Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna zupa, alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki .
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 730
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1507
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6040
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 730
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1507
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6040
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną drobno cebulę i czosnek, dołożyć pomidory z puszki, chwilę poddusić.
Gotową pulpę podlać winem i bulionem, gotować bez przykrycia około 15 minut.
Zupę doprawić solą, pieprzem, chilli oraz ziołami (najlepiej świeże ale z braku można użyć suszonych). Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję, zupkę można zmiksować blenderem.
Przelać do bulionówek, po wierzchu posypać startym parmezanem, można podawać z grzankami.