Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna zupa, alternatywa dla tradycyjnej pomidorówki .
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 560
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 392
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 560
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 392
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną drobno cebulę i czosnek, dołożyć pomidory z puszki, chwilę poddusić.
Gotową pulpę podlać winem i bulionem, gotować bez przykrycia około 15 minut.
Zupę doprawić solą, pieprzem, chilli oraz ziołami (najlepiej świeże ale z braku można użyć suszonych). Aby uzyskać bardziej kremową konsystencję, zupkę można zmiksować blenderem.
Przelać do bulionówek, po wierzchu posypać startym parmezanem, można podawać z grzankami.