Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbędny dodatek do wielkanocnego żurku. Przepis pochodzi z 415. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1384
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4595
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1445
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1384
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4595
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1445
Składniki
Płatki wsypać do litrowego słoika. Dorzucić czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Zalać letnią wodą. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 4-5 dni.
Dokładnie w ten sam sposób można przygotowac zakwas żytni, zastępując płatki owsiane mąką żytnią.