Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz żurek a nie smakuje Ci ze sklepu? Zrób ten zakwas a żurek będzie idealnie gęsty i lekko kwaskowy.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Zakawas należy zrobić W słoiku lub garnku glinianym (jeśli taki masz) Do zimnej wody wsypujemy mąkę. Mieszamy do połączenia składników,dodajemy czosnek,liście laurowe i ziele angielskie. Na koniec drobne kawałki kromki. Odstawiamy na 3-5 dni w ciepłe i ciemne miejsce przykryte gazą. Codziennie mieszamy rano lub na wieczór. Żurek idealnie smakuje na rosole lub wywarze warzywnym .