Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na maślance, z dodatkiem boczku. Smacznego.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1777
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 268
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 281
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1777
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 268
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 281
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy boczek. Warzywa zalewamy bulionem np. wołowym, dodajemy podsmażony boczek z cebulką, sól, pieprz, liście i ziele angielskie, gotujemy ok. 30 minut do miękkości warzyw. Śmietanę mieszamy z maślanką i zaciągamy zupę, posypujemy świeżym koperkiem. Można też zrobić bardziej kremową, mieszając śmietanę z łyżką mąki, a później dolać maślankę. Smacznego.