Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na maślance, z dodatkiem boczku. Smacznego.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 660
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 304
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 695
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 3083
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6345
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 199
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 660
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 304
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 695
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 3083
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6345
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 199
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy boczek. Warzywa zalewamy bulionem np. wołowym, dodajemy podsmażony boczek z cebulką, sól, pieprz, liście i ziele angielskie, gotujemy ok. 30 minut do miękkości warzyw. Śmietanę mieszamy z maślanką i zaciągamy zupę, posypujemy świeżym koperkiem. Można też zrobić bardziej kremową, mieszając śmietanę z łyżką mąki, a później dolać maślankę. Smacznego.