Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na maślance, z dodatkiem boczku. Smacznego.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 65
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 15
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35619
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 65
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 15
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35619
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy boczek. Warzywa zalewamy bulionem np. wołowym, dodajemy podsmażony boczek z cebulką, sól, pieprz, liście i ziele angielskie, gotujemy ok. 30 minut do miękkości warzyw. Śmietanę mieszamy z maślanką i zaciągamy zupę, posypujemy świeżym koperkiem. Można też zrobić bardziej kremową, mieszając śmietanę z łyżką mąki, a później dolać maślankę. Smacznego.