Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca i krzepiąca zupa w 100% że Śląska ale polubi każdy kto spróbuję
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1456
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 303
Polecam.
Odsłon: 1012
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1456
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 303
Polecam.
Odsłon: 1012
Składniki
Ziemniaki obrać, umyci pokroić w kostkę ( około 1×1cm ). Przełożyć do garnka i zalać wywarem z wędzonej kości II gotować jakieś 20 min aż zmiekną. Jajka ugotowany na twardo, wystudzic i obrać. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę mniej więcej wielkości ziemniaków. Pieczarki poprzekrawać na pół, a następnie w plasterki. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Boczek podsmażyć na patelni, a Kiełbasę dodać do ziemniaków. Podsmażony boczek połączyć z ziemniakami oi kiełbasą, dodać czosnek pokrojony w plasterki, zagotować. Do całości dodać pieczarki i wlać butelkę żuru i zagotować aby zupa zgestniała. Na patelni delikatnie zbrązowić cebulę i dodać do zupy, doprawić przyprawami i zagotować. Na koniec dodać 1 lub 2 łyżki majeranku, zamieszać i gotowe. Na talerz nalać około 4 nalewek żuru dodać jajko pokrojone na ćwiartki. SMACZNEGO!!!