Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sycąca i krzepiąca zupa w 100% że Śląska ale polubi każdy kto spróbuję
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21764
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 419
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 299
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21764
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 419
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 299
Składniki
Ziemniaki obrać, umyci pokroić w kostkę ( około 1×1cm ). Przełożyć do garnka i zalać wywarem z wędzonej kości II gotować jakieś 20 min aż zmiekną. Jajka ugotowany na twardo, wystudzic i obrać. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę mniej więcej wielkości ziemniaków. Pieczarki poprzekrawać na pół, a następnie w plasterki. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Boczek podsmażyć na patelni, a Kiełbasę dodać do ziemniaków. Podsmażony boczek połączyć z ziemniakami oi kiełbasą, dodać czosnek pokrojony w plasterki, zagotować. Do całości dodać pieczarki i wlać butelkę żuru i zagotować aby zupa zgestniała. Na patelni delikatnie zbrązowić cebulę i dodać do zupy, doprawić przyprawami i zagotować. Na koniec dodać 1 lub 2 łyżki majeranku, zamieszać i gotowe. Na talerz nalać około 4 nalewek żuru dodać jajko pokrojone na ćwiartki. SMACZNEGO!!!