Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta ale jakże pyszna zupa. Już nawet Franek Dolas o niej mówił wprawiając w zachwyt francuskich legionistów. Przygotuj ją i też popadnij w zachwyt nad jej smakiem.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 880
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 182
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 186
Polecam.
Odsłon: 880
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 182
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9288
Składniki
Grzyby moczymy ok. 2 godziny 3 - krotnie wymieniając wodę, a następnie kroimy je w paski. Ziemniaki kroimy w kostkę. Kiełbasę wiejską kroimy w plasterki a białą w większe kawałki. Kiełbasę wiejską podsmażamy na patelni.
Wstawiamy ok. 2 litry wody i zagotowujemy dodając ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól. W czasie kiedy woda się zagotuje podsmażamy pokrojone grzyby na patelni dodając sól i pieprz. Podsmażone grzyby wkładamy do gotującej się wody. Następnie po ok. 20 minutach dodajemy ziemniaki, kiełbasę wiejską i kiełbasę białą. Wszystko gotujemy ok. 20 min. Na koniec dodajemy zakwas barszczu białego. Po 10 min dodajemy sól i pieprz do smaku i gotowe. Smacznego