Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta ale jakże pyszna zupa. Już nawet Franek Dolas o niej mówił wprawiając w zachwyt francuskich legionistów. Przygotuj ją i też popadnij w zachwyt nad jej smakiem.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2894
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 397
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2894
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 397
Składniki
Grzyby moczymy ok. 2 godziny 3 - krotnie wymieniając wodę, a następnie kroimy je w paski. Ziemniaki kroimy w kostkę. Kiełbasę wiejską kroimy w plasterki a białą w większe kawałki. Kiełbasę wiejską podsmażamy na patelni.
Wstawiamy ok. 2 litry wody i zagotowujemy dodając ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól. W czasie kiedy woda się zagotuje podsmażamy pokrojone grzyby na patelni dodając sól i pieprz. Podsmażone grzyby wkładamy do gotującej się wody. Następnie po ok. 20 minutach dodajemy ziemniaki, kiełbasę wiejską i kiełbasę białą. Wszystko gotujemy ok. 20 min. Na koniec dodajemy zakwas barszczu białego. Po 10 min dodajemy sól i pieprz do smaku i gotowe. Smacznego