Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ,może być jako danie jednogarnkowe ,gdyż wzbogacona jest o wkładką z kiełbasy i boczku.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1477
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231861
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5012
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1477
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231861
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5012
Składniki
Kiełbasę boczek oraz warzywa pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej dodać cebulę i czosnek smażyć 1 min.,dodać kiełbasę boczek liść laurowy ,ziele angielskie i dusić 5 min Dodać warzywa całość dusić 10 min.,dodać rozmaryn.Wszystko zalać 1 1/2 litra gorącej gotowanej wody,doprawić solą gotować 5 min.
Obrać ziemniaki ,pokroić w kostkę gotować oddzielnie gdy będą miękkie dodać do gotującej się zupy.Dodać żurek domowy lub rozpuszczony z torebki zgodnie z przepisem na torebce.Całość gotować 6 min.,dodać śmietanę uprzednio zahartowaną gorącą zupą,doprawić pieprzem i majerankiem.
Jajka ugotować na twardo,do talerza wkładać pokrojone w ćwiartki.