Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ,może być jako danie jednogarnkowe ,gdyż wzbogacona jest o wkładką z kiełbasy i boczku.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Kiełbasę boczek oraz warzywa pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej dodać cebulę i czosnek smażyć 1 min.,dodać kiełbasę boczek liść laurowy ,ziele angielskie i dusić 5 min Dodać warzywa całość dusić 10 min.,dodać rozmaryn.Wszystko zalać 1 1/2 litra gorącej gotowanej wody,doprawić solą gotować 5 min.
Obrać ziemniaki ,pokroić w kostkę gotować oddzielnie gdy będą miękkie dodać do gotującej się zupy.Dodać żurek domowy lub rozpuszczony z torebki zgodnie z przepisem na torebce.Całość gotować 6 min.,dodać śmietanę uprzednio zahartowaną gorącą zupą,doprawić pieprzem i majerankiem.
Jajka ugotować na twardo,do talerza wkładać pokrojone w ćwiartki.