Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka na maślance z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem zrumienionej cebuli i boczku. Przepis pochodzi z 413. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 460
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1067
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 97
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 460
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1067
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 97
Składniki
Grzyby namoczyć. Pokroić w paski, przełożyć do wywaru jarzynowego, dolać wodę, w której się moczyły, przykryć i ugotować.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Wysmażyć na patelni. Dorzucić drobno posiekaną cebulę. W razie potrzeby dodać trochę masła. Gdy cebula zacznie się rumienić, przełożyć do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków. Ugnieść. Zrobić tzw. zalepkę. Maślankę przelać do robota. Dorzucić czosnek. Wsypać mąkę, przyprawić kminkiem i zmiksować. Przelać do wywaru z grzybami. Zagotować.
Do miski nałożyć kulkę ziemniaków z cebulą i boczkiem. Zalać zupą. Udekorować posiekaną natką pietruszki.