Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka na maślance z tłuczonymi ziemniakami z dodatkiem zrumienionej cebuli i boczku. Przepis pochodzi z 413. odcinka programu "Ewa gotuje".
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 196
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2313
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 521
Składniki
Grzyby namoczyć. Pokroić w paski, przełożyć do wywaru jarzynowego, dolać wodę, w której się moczyły, przykryć i ugotować.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Wysmażyć na patelni. Dorzucić drobno posiekaną cebulę. W razie potrzeby dodać trochę masła. Gdy cebula zacznie się rumienić, przełożyć do ugotowanych i odcedzonych ziemniaków. Ugnieść. Zrobić tzw. zalepkę. Maślankę przelać do robota. Dorzucić czosnek. Wsypać mąkę, przyprawić kminkiem i zmiksować. Przelać do wywaru z grzybami. Zagotować.
Do miski nałożyć kulkę ziemniaków z cebulą i boczkiem. Zalać zupą. Udekorować posiekaną natką pietruszki.