Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10452
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4410
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1001
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7922
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 242
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10452
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4410
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1001
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7922
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 242
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 215
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, usuwamy skórki z tych, które należy obrać i wrzucamy do garnka. Dodajemy cebulę, czosnek oraz przyprawy i zalewamy wodą do połowy wysokości zawartości garnka.
Gotujemy pod przykryciem i od czasu do czasu mieszamy.
Gdy soczewicą zmięknie, a pozostałe składniki będą rozgotowane odstawiamy zupę do wystygnięcia.
Gdy osiągnie letnią temperaturę blendujemy na gładki krem. Próbujemy i ewentualnie w ramach potrzeby i gustu doprawiamy solą i pieprzem.
Przelewamy znów do garnka i podgrzewamy, aby nadawała się do podania.
Na talerzu lub miseczce dekorujemy śmietaną i oliwą. Można podawać z grzankami lub prażonym słonecznikiem.