Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3957
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3957
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, usuwamy skórki z tych, które należy obrać i wrzucamy do garnka. Dodajemy cebulę, czosnek oraz przyprawy i zalewamy wodą do połowy wysokości zawartości garnka.
Gotujemy pod przykryciem i od czasu do czasu mieszamy.
Gdy soczewicą zmięknie, a pozostałe składniki będą rozgotowane odstawiamy zupę do wystygnięcia.
Gdy osiągnie letnią temperaturę blendujemy na gładki krem. Próbujemy i ewentualnie w ramach potrzeby i gustu doprawiamy solą i pieprzem.
Przelewamy znów do garnka i podgrzewamy, aby nadawała się do podania.
Na talerzu lub miseczce dekorujemy śmietaną i oliwą. Można podawać z grzankami lub prażonym słonecznikiem.