Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1311
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3701
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1311
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3701
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, usuwamy skórki z tych, które należy obrać i wrzucamy do garnka. Dodajemy cebulę, czosnek oraz przyprawy i zalewamy wodą do połowy wysokości zawartości garnka.
Gotujemy pod przykryciem i od czasu do czasu mieszamy.
Gdy soczewicą zmięknie, a pozostałe składniki będą rozgotowane odstawiamy zupę do wystygnięcia.
Gdy osiągnie letnią temperaturę blendujemy na gładki krem. Próbujemy i ewentualnie w ramach potrzeby i gustu doprawiamy solą i pieprzem.
Przelewamy znów do garnka i podgrzewamy, aby nadawała się do podania.
Na talerzu lub miseczce dekorujemy śmietaną i oliwą. Można podawać z grzankami lub prażonym słonecznikiem.