Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,lekka, prosta zupa ze świeżych ogórków zielonych i warzyw, które o tej porze roku są dostępne i obfitują w naszych ogrodach. Jest to niesamowite połączenie smaków. Zupa jest idealna na upalne dni. Polecam :)
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 345
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1437
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 345
Składniki
Bulion: Do garnka co najmniej ok. 2,5-litrowego wlać wodę, dodać ziela angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, masło i poczekać aż bulion się zagotuje.
Warzywa: Warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę 1x1 cm i dodać do gotującego się bulionu. Gotować ok. 12 minut ( po tym czasie będą miękkie). Marchewki i ogórki zetrzeć na tarce w osobnych miskach. Gdy ziemniaki są już ugotowane na początku wrzucić marchewkę i gotować przez 10 minut. Po tym czasie dodać ogórki i krótko pogotować. Jak zupa jest za gęsta można dolać dodatkowo wody.
Wykończenie: Gdy wszystkie warzywa są ugotowane, zupę zdjąć z palnika i przystąpić do przyprawiania. Koperek i natkę pietruszki pokroić i dodać do zupy. Masło i serki rozpuścić mieszając łyżką w zupie. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, magą i wymieszać. Smacznego:) !!!