Do góry

Zupy Przepis na:

Żółta zupa z fasolką szparagową i cukinią

Żółta zupa z fasolką szparagową i cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11104

Dodano:

Odsłon: 756

Pyszna i zdrowa zupa. Obłędnie żółta, składa się z warzyw sezonowych, których właśnie teraz jest pod dostatkiem. Przygotowuje się ją expresowo, polecam

Składniki

  • Bulion warzywny lub mięsny 1 l
  • fasolka szparagowa 30 dag
  • cukinia 1 średnia
  • śmietana 12 lub 18% ok. 3/4 szkl.
  • kurkuma 1 płaska łyżka
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie 3 szt.
  • liść laurowy 2 szt.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żółta zupa z fasolką szparagową i cukinią

Przygotowanie

  1. Cukinię należy umyć i pokroić w półplasterki grubości ok. 0,5cm, fasolkę umyć, oskubac końce i pokroić w kawałki ok. 2cm. Bulion zagotować, dodać fasolkę, cukinię, kurkumę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować ok. 15 min. Odlać 1 szkl. zupy, dodać śmietankę, wymieszać i całość wlać do zupy, doprawić solą i pieprzem, zagotować.

  2. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń