Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zagadałem się z Ulką przez telefon, że wyszło mi właśnie to, co widzicie na zdjęciu. Póki co, po prostu zwie się ZUPA. Idealnie rozgrzewająca i sycąca, lekko pikantna...no właśnie taki Zup :P jak zwał, tak zwał...jest fajna i już. Poleca się owy Zup do testu i ewentualnej zmiany nazwy, jak ktoś będzie miał pomysła. Bo ja miałem totalny black out :P Arek Gie
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5254
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11272
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6475
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5464
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5254
Składniki
Mięso myjemy, żołądki kroimy w paski, zalewamy zimną wodą (2-3 cm nad powierzchnię mięsa), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy bez przykrycia, na wolnym ogniu przez około 90 minut. W razie potrzeby dolewamy zimną wodę. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Por kroimy w piórka, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn. Ziemniaki kroimy w kostkę. Korpusy z kaczek usuwamy z wywaru, zbieramy szumowiny, wrzucamy warzywa, wsypujemy przyprawę i opłukaną kaszę. Gotujemy do miękkości składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.