Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zagadałem się z Ulką przez telefon, że wyszło mi właśnie to, co widzicie na zdjęciu. Póki co, po prostu zwie się ZUPA. Idealnie rozgrzewająca i sycąca, lekko pikantna...no właśnie taki Zup :P jak zwał, tak zwał...jest fajna i już. Poleca się owy Zup do testu i ewentualnej zmiany nazwy, jak ktoś będzie miał pomysła. Bo ja miałem totalny black out :P Arek Gie
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15737
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1480
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15737
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1480
Składniki
Mięso myjemy, żołądki kroimy w paski, zalewamy zimną wodą (2-3 cm nad powierzchnię mięsa), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy bez przykrycia, na wolnym ogniu przez około 90 minut. W razie potrzeby dolewamy zimną wodę. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Por kroimy w piórka, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn. Ziemniaki kroimy w kostkę. Korpusy z kaczek usuwamy z wywaru, zbieramy szumowiny, wrzucamy warzywa, wsypujemy przyprawę i opłukaną kaszę. Gotujemy do miękkości składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.