Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zagadałem się z Ulką przez telefon, że wyszło mi właśnie to, co widzicie na zdjęciu. Póki co, po prostu zwie się ZUPA. Idealnie rozgrzewająca i sycąca, lekko pikantna...no właśnie taki Zup :P jak zwał, tak zwał...jest fajna i już. Poleca się owy Zup do testu i ewentualnej zmiany nazwy, jak ktoś będzie miał pomysła. Bo ja miałem totalny black out :P Arek Gie
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17217
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7563
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17217
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7563
Składniki
Mięso myjemy, żołądki kroimy w paski, zalewamy zimną wodą (2-3 cm nad powierzchnię mięsa), dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i płaską łyżeczkę soli. Zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Gotujemy bez przykrycia, na wolnym ogniu przez około 90 minut. W razie potrzeby dolewamy zimną wodę. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Por kroimy w piórka, marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce do jarzyn. Ziemniaki kroimy w kostkę. Korpusy z kaczek usuwamy z wywaru, zbieramy szumowiny, wrzucamy warzywa, wsypujemy przyprawę i opłukaną kaszę. Gotujemy do miękkości składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.