Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja przepysznej włoskiej zupy w której zachwyciły mnie przede wszystkim chrupiące warzywa :)
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5052
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 602
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2324
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5052
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 602
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2324
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Składniki
Kaszę prażymy w głębokim rondlu lub patelni. Kiedy nabierze orzechowego koloru wlewamy 1 1/2 szkl. gorącej wody. Przykrywamy i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 30 minut. W drugim garnku gotujemy bulion z warzyw jak na rosół ( bez kapusty ).
W garnku, w którym będziemy gotować zupę, rozgrzewamy łyżkę oliwy, podsmażamy na niej pokrojoną w kostkę cebule i w cienkie plasterki czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i cukinię. Podsmażamy wszystko razem ok.3 min. często mieszając. Po czym dodajemy drobno pokrojony seler i zalewamy wszystko bulionem. Solimy i pieprzymy do smaku. Gotujemy pod przykryciem kolejne 3 min. Zdejmujemy z ognia, wlewamy sok z cytryny i dodajemy ugotowaną wcześniej kaszę oraz podartą na kawałki cykorie.
W tym czasie składniki na pesto ( wraz z olejem z pomidorów ) miksujemy na jednolitą masę. Wlewamy zupę na talerze i dodajemy kilka kleksów pesto. Podajemy z grzankami.