Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka rozgrzewająca, która również nam zastąpi drugie danie.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 82
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 280
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 794
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22670
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 82
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 280
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 794
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22670
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Zbieramy szumy i wsypujemy Vegetę 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 3. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli 4. Następnie dodajemy pokrojone również w słupki papryki, solimy i chwilkę prużymy
5. Warzywa łączymy z ziemniakami 6. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z zupą 7. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, pomidory z puszki, doprawiamy solą oraz chili i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, 2 minutki gotujemy
8. Zupa gotowa 9. Smacznego