Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Ambitna Ania

Zupa Ambitna Ania

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7837

Dodano:

Odsłon: 686

Pyszna zupka rozgrzewająca, która również nam zastąpi drugie danie.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • Cebula
  • 2 marchewki
  • 3 papryki czerwone
  • 3 laseczki kiełbasy śląskiej
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Puszka pomidorów
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • ½ szklanki śmietany 18%
  • 1 łyżka Vegety
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Chili
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa Ambitna Ania

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Zbieramy szumy i wsypujemy Vegetę
    2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    3. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli
    4. Następnie dodajemy pokrojone również w słupki papryki, solimy i chwilkę prużymy

  2. 5. Warzywa łączymy z ziemniakami
    6. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z zupą
    7. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, pomidory z puszki, doprawiamy solą oraz chili i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, 2 minutki gotujemy

  3. 8. Zupa gotowa
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 czerwca Znam tak Anię, ale ... od dawna już nie rozmawialiśmy, bo jest wredną sąsiadką ;p
Choć jakby taką zupkę przyniosła, to może bym zmienił zdanie ;)
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń