Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa botwinkowa to zupa z buraków razem z liśćmi. Przepis na tę zupę jest bardzo łatwy i prosty. Zupa jest smaczna i sycąca. Polecam
garnek, nóż, łyżka,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1621
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201596
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1621
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201596
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10124
Składniki
Botwinkę oraz koperek dokładnie umyć pod bieżąca zimną wodą. Marchewkę i ziemniaki po obraniu opłukać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać olej i dobrze rozgrzać. Włożyć pokrojoną marchewkę oraz ziemniaki i podsmażać około 15 minut na średnim ogniu palnika. Liście botwinki razem z łodygami posiekać , a buraczki po obraniu pokroić w półplasterki lub jeszcze mniejsze kawałki dodać do warzyw. Wlać bulion, wymieszać i gotować około 30 minut. Po tym czasie dodać koperek oraz przyprawy. Całość przemieszać, doprowadzić do zagotowania i na koniec zupę zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną. Po zagotowaniu wyłączyć i gotowe. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami. Smacznego
Zupa botwinkowa z jajkiem gotowa do podania.