Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 262 Ocena: 1219

Dodano:

Odsłon: 262

Brokuł to delikatne warzywo , które coraz częściej gości w naszej kuchni ,zupa z tym warzywem jest delikatna i aromatyczna.

Składniki

  • Brokuł 1/2 szt
  • Podudzie z kurczaka 1 szt
  • Ziemniaki 4 szt
  • Marchewka 1 szt
  • Pietruszka 1 szt
  • Seler 1/4 szt
  • Por 1/4 szt
  • Cebula biała 1/2 szt
  • Woda 11/2 l
  • Liść laurowy 1 szt
  • Ziele angielskie 2 ziarenka
  • Rozmaryn 1/3 łyżeczki
  • Sól ,pieprz czarny mielony
  • Śmietana 18% 1/3 szklanki
  • Majeranek 1 łyżeczka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa brokułowa

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę dodać umyte wcześniej podudzie kurczaka ,liść laurowy ,ziele angielskie ,rozmaryn,dodać trochę soli i gotować 15 min.

  2. W międzyczasie obrać wszystkie warzywa ,pokroić w kostkę i dodać do gotującej się zupy.Gotować 15 min.

  3. Brokuła rozebrać na różyczki ,umyć i dodać do już prawie miękkich warzyw ,gotować 7 min,doprawić śmietaną oraz majerankiem i pieprzem ,całość gotować 5 min.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń