Zielone różyczki brokułów idealnie nadają się do zapiekanek, jako dodatek do dań głównych, czasami - jako element warzywnej zupy. My przygotowaliśmy dla was przepyszną zupę o konsystencji kremu, której podstawą są właśnie brokuły - smaczne i niebywale zdrowe warzywka! Zachwyci was swoim smakiem i aromatem, zaś najlepsza jest podawana z grzankami!
Zupa brokułowa
Składniki
- 1 szt. średni brokuł
- 2 szt. ziemniaków
- 1,5 l bulionu
- 100 ml śmietanki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- grzanki do podania
Składniki
- 1 szt. średni brokuł
- 2 szt. ziemniaków
- 1,5 l bulionu
- 100 ml śmietanki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- grzanki do podania

Etapy przygotowania
Umytego brokuła podzielić na różyczki, obrane ziemniaki pokroić w kostkę, zalać bulionem i gotować do miękkości około 20 minut.
Gdy warzywa zmiękną zmiksować zupę na gładko, dodać śmietanę, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z grzankami.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 823
Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 823



Składniki
- 1 szt. średni brokuł
- 2 szt. ziemniaków
- 1,5 l bulionu
- 100 ml śmietanki
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- grzanki do podania
Umytego brokuła podzielić na różyczki, obrane ziemniaki pokroić w kostkę, zalać bulionem i gotować do miękkości około 20 minut.
Gdy warzywa zmiękną zmiksować zupę na gładko, dodać śmietanę, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z grzankami.