Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 1112

Dodano:

Odsłon: 467

Zielone różyczki brokułów idealnie nadają się do zapiekanek, jako dodatek do dań głównych, czasami - jako element warzywnej zupy. My przygotowaliśmy dla was przepyszną zupę o konsystencji kremu, której podstawą są właśnie brokuły - smaczne i niebywale zdrowe warzywka! Zachwyci was swoim smakiem i aromatem, zaś najlepsza jest podawana z grzankami!

Składniki

  • 1 szt. średni brokuł
  • 2 szt. ziemniaków
  • 1,5 l bulionu
  • 100 ml śmietanki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • grzanki do podania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa brokułowa

Przygotowanie

  1. Umytego brokuła podzielić na różyczki, obrane ziemniaki pokroić w kostkę, zalać bulionem i gotować do miękkości około 20 minut.

  2. Gdy warzywa zmiękną zmiksować zupę na gładko, dodać śmietanę, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować.

  3. Podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń