Bardzo smaczna,lekkostrawna zupa warzywna z brokułem ugotowana na filecie z kurczaka.
Zupa brokułowa na kurczaku.
Składniki
- brokuł
- marchewki 2 - 3 szt.
- seler 1/4
- por 15 cm
- pietruszka korzeń 1 szt.
- ziemniaki 2 szt.
- filet z kurczaka 1 szt.
- liść laurowy 1 szt.
- ziele angielskie 3 szt.
- domowa pasta rosołowa 1 łyżka
- sól do smaku
- pieprz ziołowy do smaku
- śmietana do zabielenia zupy
- woda 1,5 litra
Składniki
- brokuł
- marchewki 2 - 3 szt.
- seler 1/4
- por 15 cm
- pietruszka korzeń 1 szt.
- ziemniaki 2 szt.
- filet z kurczaka 1 szt.
- liść laurowy 1 szt.
- ziele angielskie 3 szt.
- domowa pasta rosołowa 1 łyżka
- sól do smaku
- pieprz ziołowy do smaku
- śmietana do zabielenia zupy
- woda 1,5 litra

Etapy przygotowania
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w 5 centymetrowe kawałki, ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. W garnczku zagotowujemy osoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy kawałki fileta z kurczaka, gotujemy 5 minut, zbieramy szumowiny i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.
W między czasie obieramy i myjemy marchewki, korzeń pietruszki i seler, ścieramy na dużych oczkach dodajemy do gotującej się zupy. Kawałek pora kroimy w plasterki i też dodajemy do garnczka razem z domową pastą rosołową. Z brokuła odrywamy 5 większych kawałków, myjemy i dodajemy do gotującej się zupy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości brokuła, zabielamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego!!!
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3171
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2490
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3171
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2490



Składniki
- brokuł
- marchewki 2 - 3 szt.
- seler 1/4
- por 15 cm
- pietruszka korzeń 1 szt.
- ziemniaki 2 szt.
- filet z kurczaka 1 szt.
- liść laurowy 1 szt.
- ziele angielskie 3 szt.
- domowa pasta rosołowa 1 łyżka
- sól do smaku
- pieprz ziołowy do smaku
- śmietana do zabielenia zupy
- woda 1,5 litra
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w 5 centymetrowe kawałki, ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. W garnczku zagotowujemy osoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy kawałki fileta z kurczaka, gotujemy 5 minut, zbieramy szumowiny i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.
W między czasie obieramy i myjemy marchewki, korzeń pietruszki i seler, ścieramy na dużych oczkach dodajemy do gotującej się zupy. Kawałek pora kroimy w plasterki i też dodajemy do garnczka razem z domową pastą rosołową. Z brokuła odrywamy 5 większych kawałków, myjemy i dodajemy do gotującej się zupy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości brokuła, zabielamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego!!!
pyszna,moje smaki:)
Pyszna zupka ;-D