Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa na kurczaku.

Zupa brokułowa na kurczaku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1421 Ocena: 18410

Dodano:

Odsłon: 297

Bardzo smaczna,lekkostrawna zupa warzywna z brokułem ugotowana na filecie z kurczaka.

Składniki

  • brokuł
  • marchewki 2 - 3 szt.
  • seler 1/4
  • por 15 cm
  • pietruszka korzeń 1 szt.
  • ziemniaki 2 szt.
  • filet z kurczaka 1 szt.
  • liść laurowy 1 szt.
  • ziele angielskie 3 szt.
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • śmietana do zabielenia zupy
  • woda 1,5 litra
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w 5 centymetrowe kawałki, ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. W garnczku zagotowujemy osoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy kawałki fileta z kurczaka, gotujemy 5 minut, zbieramy szumowiny i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.

  2. W między czasie obieramy i myjemy marchewki, korzeń pietruszki i seler, ścieramy na dużych oczkach dodajemy do gotującej się zupy. Kawałek pora kroimy w plasterki i też dodajemy do garnczka razem z domową pastą rosołową. Z brokuła odrywamy 5 większych kawałków, myjemy i dodajemy do gotującej się zupy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości brokuła, zabielamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń