Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,lekkostrawna zupa warzywna z brokułem ugotowana na filecie z kurczaka.
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w 5 centymetrowe kawałki, ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. W garnczku zagotowujemy osoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy kawałki fileta z kurczaka, gotujemy 5 minut, zbieramy szumowiny i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.
W między czasie obieramy i myjemy marchewki, korzeń pietruszki i seler, ścieramy na dużych oczkach dodajemy do gotującej się zupy. Kawałek pora kroimy w plasterki i też dodajemy do garnczka razem z domową pastą rosołową. Z brokuła odrywamy 5 większych kawałków, myjemy i dodajemy do gotującej się zupy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości brokuła, zabielamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco.
Smacznego!!!
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 85
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 431
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 347
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 428
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 85
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 431
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 347
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 428
Składniki
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w 5 centymetrowe kawałki, ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. W garnczku zagotowujemy osoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy kawałki fileta z kurczaka, gotujemy 5 minut, zbieramy szumowiny i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków i mięsa.
W między czasie obieramy i myjemy marchewki, korzeń pietruszki i seler, ścieramy na dużych oczkach dodajemy do gotującej się zupy. Kawałek pora kroimy w plasterki i też dodajemy do garnczka razem z domową pastą rosołową. Z brokuła odrywamy 5 większych kawałków, myjemy i dodajemy do gotującej się zupy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości brokuła, zabielamy i kończymy gotowanie. Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zielone gazpacho
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zielone gazpacho
Gazpacho pochodzi z Hiszpanii, gdzie jest bardzo ciepło. Dlatego zupy na zimn...
Odsłon: 23
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 3045