Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa w wersji fit. Przepyszna a przy tym tania. Gęsta i sycąca. Polecam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Składniki
Indyka zalej 2,5 litra wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie obierz.
Obrane warzywa zetrzyj na tarce. Cebulę dymkę także zetrzyj na tarce. Pora włóż w całości. Dodaj ziele i liście. Gotuje przez ok. 30-40 minut (do miękkości mięsa). Mięso wyjmij. Podziel na mniejsze kawałki. Włóż z powrotem do zupy.
Brokuły podziel na mniejsze kawałki. Dodaj do wywaru. Gotuj do miękkości (ok. 10 minut). Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.