Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa z kukurydzą

Zupa brokułowa z kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3622

Dodano:

Odsłon: 604

Pyszna zupa w wersji fit. Przepyszna a przy tym tania. Gęsta i sycąca. Polecam!

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Indyka zalej 2,5 litra wody. Zagotuj. Ściągnij szumowiny. Włoszczyznę dokładnie obierz.






  2. Obrane warzywa zetrzyj na tarce. Cebulę dymkę także zetrzyj na tarce. Pora włóż w całości. Dodaj ziele i liście. Gotuje przez ok. 30-40 minut (do miękkości mięsa). Mięso wyjmij. Podziel na mniejsze kawałki. Włóż z powrotem do zupy.



  3. Brokuły podziel na mniejsze kawałki. Dodaj do wywaru. Gotuj do miękkości (ok. 10 minut). Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Gotuj jeszcze przez ok. 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń