Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest dobra na wszystko. Pożywna, sycąca, pełna warzyw. Dziś brokułowa z dodatkiem kurczaka. Taka zupa smakuje o każdej porze roku.
Wołowina przygotowana metodą sous vide, czyli gotowana długo w niskiej temper...
Odsłon: 17
Makaron z łososiem w kremowym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę wy...
Odsłon: 43
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6287
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 110
Wołowina przygotowana metodą sous vide, czyli gotowana długo w niskiej temper...
Odsłon: 17
Makaron z łososiem w kremowym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę wy...
Odsłon: 43
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6287
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 110
Składniki
Pierś pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. W garnku z grubym dnem rozgrzać trochę oleju, dodać piersi, chwilę podsmażyć i przełożyć do innego naczynia. Do garnka w którym smażyły się piersi wrzucić por pokrojony w półplasterki, marchewkę, pietruszkę i seler utarte na tarce. Zalać wodą, dodać lubczyk i przyprawę uniwersalną.
Gotować 15 minut od momentu zagotowania się wody. Po tym czasie dołożyć pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 5 minut, dodać pokrojony na mniejsze kawałki brokuł i wcześniej podsmażone mięso. Gotować jeszcze 10-15 minut. Wlać śmietankę i dodać pokrojony na kawałki serek topiony. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, gotować aż serek się rozpuści. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki.