Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa warzywna z brokułem w roli głównej z dodatkiem makaronu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8108
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8108
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło. Marchew i pietruszkę oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla i podsmażamy często mieszając 2-3 min. Następnie wlewamy wodę i gotujemy ok. 10 min. Dodajemy makaron, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy połowę czasu zalecanego na opakowaniu makaronu /czyli ok. 3-4 min/. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, szczyptę cukru, różyczki brokuła i gotujemy do miękkości makaronu i brokuła. Ostatecznie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i podajemy.