Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa warzywna z brokułem w roli głównej z dodatkiem makaronu.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
W rondelku rozgrzewamy masło. Marchew i pietruszkę oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla i podsmażamy często mieszając 2-3 min. Następnie wlewamy wodę i gotujemy ok. 10 min. Dodajemy makaron, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy połowę czasu zalecanego na opakowaniu makaronu /czyli ok. 3-4 min/. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, szczyptę cukru, różyczki brokuła i gotujemy do miękkości makaronu i brokuła. Ostatecznie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i podajemy.