Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa z makaronem

Zupa brokułowa z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 522 Ocena: 3889

Dodano:

Odsłon: 415

Lekka zupa warzywna z brokułem w roli głównej z dodatkiem makaronu.

Składniki

  • brokuł 1 szt
  • marchew 1 szt
  • pietruszka /korzeń/ 1 szt mała
  • woda 5 szklanek
  • makaron /kokardki/ 15 dag
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa brokułowa z makaronem

Przygotowanie

  1. W rondelku rozgrzewamy masło. Marchew i pietruszkę oczyszczamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla i podsmażamy często mieszając 2-3 min. Następnie wlewamy wodę i gotujemy ok. 10 min. Dodajemy makaron, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy połowę czasu zalecanego na opakowaniu makaronu /czyli ok. 3-4 min/. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, szczyptę cukru, różyczki brokuła i gotujemy do miękkości makaronu i brokuła. Ostatecznie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń