Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa brokułowo-serowa to świetny wybór na obiad. Rozgrzewająca i sycąca potrawa zachwyci każdego smakosza, a przygotujesz ją w prosty sposób!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242893
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19847
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 486
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242893
Składniki
Garść sera żółtego twardego (pokrojonego lub tartego) do dekoracji
Sól i pieprz do smaku
Brokuł umyj i podziel na różyczki. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
W garnku rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund, aż zacznie pachnieć.
Wlej bulion i zagotuj. Dodaj brokuły (kilka różyczek zostaw do udekorowania zupy) i gotuj na średnim ogniu przez 10-12 minut, aż będą miękkie. Zmniejsz ogień, dodaj pokrojony serek topiony i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Jeśli chcesz kremową konsystencję, zmiksuj zupę blenderem ręcznym. Dodaj mleko lub śmietankę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Udekoruj różyczkami brokułów i żółtym serem. Podawaj z grzankami lub kromką świeżego chleba.