Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa brokułowo-serowa to świetny wybór na obiad. Rozgrzewająca i sycąca potrawa zachwyci każdego smakosza, a przygotujesz ją w prosty sposób!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40361
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 202
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9312
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40361
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 202
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9312
Składniki
Garść sera żółtego twardego (pokrojonego lub tartego) do dekoracji
Sól i pieprz do smaku
Brokuł umyj i podziel na różyczki. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
W garnku rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę. Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 30 sekund, aż zacznie pachnieć.
Wlej bulion i zagotuj. Dodaj brokuły (kilka różyczek zostaw do udekorowania zupy) i gotuj na średnim ogniu przez 10-12 minut, aż będą miękkie. Zmniejsz ogień, dodaj pokrojony serek topiony i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Jeśli chcesz kremową konsystencję, zmiksuj zupę blenderem ręcznym. Dodaj mleko lub śmietankę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Udekoruj różyczkami brokułów i żółtym serem. Podawaj z grzankami lub kromką świeżego chleba.