Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jedna z naszych ulubionych zup a tym bardziej że ze swojskich buraczków które zrobiłam na zimę w słoiki, taką zupę uwielbia cała moja rodzina
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszna zapiekanka z kilku składników.
Odsłon: 7760
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 42
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Pyszna zapiekanka z kilku składników.
Odsłon: 7760
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 42
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać pokrojone na części żeberka paski, suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liść laurowy. Całość zagotować i zmniejszyć gaz na wolnym gotować do miękkości żeberek w miedzy czasie gotowania zebrać powstałe szumowiny. Jak już żeberka są prawie miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew pokrojoną dowolnie oraz pokrojony por, gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków
Jak już ziemniaki są miękkie oraz żeberka wtedy do zupy dodać buraczki ze słoika wymieszać doprawić według swego smaku octem oraz cukrem i chwilkę zagotować. Po chwili wlać śmietanę trzydziestoprocentową i szybkim ruchem zamieszać aby śmietana się nie zważyła, lekko zagotować
Do zagotowanej zupy na sam koniec dodać bardzo drobno pokrojoną natkę pietruszki z koprem również zamieszać i lekko zagotować, wyłączyć gaz pozostawić na chwilę aby smaki się przegryzły, oryginalny kolor jest właśnie taki gdy zupa chwilę postoi szkoda że nie można zdjęciem przesłać faktycznego koloru i smaku zupy
Pyszną i aromatyczną zupę podałam z kawałkiem żeberek gotowanych w zupie, ugotowałam większą ilość tak że jeszcze na jutro będziemy mieli ( jest nas w domu trzech tak że dużo nie jemy ). Jeżeli ktoś z jakiegoś powodu nie może jadać zieleniny również można ja pominąć