Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może zainteresuje was przepis na moją wspaniała zupę buraczkową z zasmażanymi buraczkami i cebulką z ziemniakami i makaronem chińskim ? jeśli chcecie przepis zapraszam na mój blog
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 450
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 194
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 450
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 194
Przepis dnia
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości schabowe lub dowolne mięso, suszone warzywa oraz przyprawę uniwersalną, ziela oraz liść gotować do miękkości mięsa, po tym czasie dodać ziemniaki oraz makaron i także gotować do miękkości. Jeśli ktoś nie lubi gęstych zup wtedy dodać jeden krążek makaronu
Jak ziemniaki i makaron są miękkie wtedy dodać buraczki podsmażone razem z cebulką zagotować przez 5 minut na wolnym ogniu
Po wyznaczonym czasie gotowania się całości z buraczkami dodać rozprowadzoną z gorącym wywarem śmietanę, zamieszać lekko zagotować, zdjąć z ognia i dodać pieprz mielony oraz świeże zioła lubczyka