Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka smaczne są nie tylko z czerwonym barszczem ale również smaczne są w zupie buraczkowej. Polecam!!!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15364
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5768
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9088
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17685
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15364
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5768
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9088
Składniki
Buraka obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w ósemki. Wlewamy do garnczka 1,5 litra wody, wkładamy buraczki, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy do miękkości buraka. Gdy buraczki będą miękkie wyjmujemy je, studzimy i ostudzone trzemy na wiórki. Wiórki z buraka dodajemy do garnka i zagotowujemy, dodajemy zakwas buraczany, przyprawiamy do smaku. W między czasie gotujemy uszka. Ugotowane uszka nakładamy do talerzy i wlewamy zupę buraczkową. Smacznego!!!