Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka smaczne są nie tylko z czerwonym barszczem ale również smaczne są w zupie buraczkowej. Polecam!!!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116529
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1526
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116529
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7966
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3004
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1526
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1288
Składniki
Buraka obieramy ze skórki, myjemy, kroimy w ósemki. Wlewamy do garnczka 1,5 litra wody, wkładamy buraczki, liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, gotujemy do miękkości buraka. Gdy buraczki będą miękkie wyjmujemy je, studzimy i ostudzone trzemy na wiórki. Wiórki z buraka dodajemy do garnka i zagotowujemy, dodajemy zakwas buraczany, przyprawiamy do smaku. W między czasie gotujemy uszka. Ugotowane uszka nakładamy do talerzy i wlewamy zupę buraczkową. Smacznego!!!