Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, wykwintnie,smacznie
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 223
Lubisz dania obiadowe na słodko oto przepis dla Ciebie. Żeberka pieczone w py...
Odsłon: 1045
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 223
Lubisz dania obiadowe na słodko oto przepis dla Ciebie. Żeberka pieczone w py...
Odsłon: 1045
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę i przesmażamy aż cebula się ładnie zezłoci. Nasępnie podlewamy białym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelnię szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakieś 15 minut. Następnie wrzucamy wszystko do gorącego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakieś 2 min. Do malutkich żaroodpornych miseczek wlewamy porcję zupy, na każdej z nich kładziemy bagietkę, posypujemy startym serem i wkladamy na minutę do piekarnika /z opcją grillowania/ , żeby ser ładnie się zapiekł. I możemy jeść :-)))