Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, wykwintnie,smacznie
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1039
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13610
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1039
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13610
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę i przesmażamy aż cebula się ładnie zezłoci. Nasępnie podlewamy białym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelnię szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakieś 15 minut. Następnie wrzucamy wszystko do gorącego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakieś 2 min. Do malutkich żaroodpornych miseczek wlewamy porcję zupy, na każdej z nich kładziemy bagietkę, posypujemy startym serem i wkladamy na minutę do piekarnika /z opcją grillowania/ , żeby ser ładnie się zapiekł. I możemy jeść :-)))