Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 1324

Błyskawiczna pikantna i aromatyczna zupa cebulowa.

Składniki

  • ok 1 l wody
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 3 średnie żółte cebule
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 jabłka
  • czarny pieprz, tymianek suszony, imbir suszony
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Cebule, marchew i jabłko pokroić i wrzucić do garnka wraz z kostką rosołową, odrobiną tymianku, pieprzem oraz szczyptą imbiru.

    2. Zalać wodą do pokrycia zawartości w zależności od pożądanej gęstości zupy. Całość gotować ok 15min do miękkości.

    3. Po zdjęciu z ognia zupę zblendować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasia882 12 grudnia 2018 nigdy nie jadłam, a zawsze chciałam zrobić ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń