Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 2196

Rozgrzewająca zupa

Składniki

  • Cebula 1kg
  • Bulion 500 ml.
  • Białe wytrawne wino 250 ml
  • Sól, pieprz do smaku
  • Oliwa
  • Tymianek
  • Bagietka
  • Masło
  • Papryka
  • Czosnek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy. Można podczas smażenia dodać 2 szczypty soli, wtedy cebula szybciej zrobi się miękka. Do garnka przełożyć cebulę i wlać wino, zostawić na małym ogniu. W osobnym garnku przygotować bulion i gorący wlać do zupy. Gotować do całkowitej miękkości cebuli. Przyprawic według uznania.

  2. Bagietki pociąć posmarować masłem, posypać czosnkiem, papryka oraz tymiankiem. Piec w 200 stopniach 15 minut.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń