Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywna, bardzo aromatyczna zupa przygotowana na bazie cebuli i masła to świetny pomysł na bezmięsny i sycący obiad, który również nas rozgrzeje. Najlepiej smakuje z grzankami z serem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118269
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8453
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2197
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1566
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118269
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8453
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2197
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1566
Składniki
Cebulę obieramy z łupinek i kroimy w piórka. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy masło i wrzucamy na nie pokrojoną cebulę. Polecam używać masła klarowanego, ponieważ wtedy jest mniejsze ryzyko przypalenia. Cebulę szklimy na maśle przez około 20 minut. Często ją mieszamy i kontrolujemy czy się nie przypala. Cebula powinna się delikatnie przyrumienić. Następnie do garnka dorzucamy liście laurowe, ziarenka pieprzu oraz suszone zioła. Mieszamy i zalewamy całość wodą.
Garnek przykrywamy i kiedy zupa się zagotuje to zmniejszamy gaz i gotujemy dalej przez około godzinę. Po godzinie doprawiamy zupę solą i pieprzem do smaku (i ewentualnie ziołami jeśli chcemy, aby była bardziej aromatyczna). Podajemy z grzankami zapieczonymi z serem żółtym.