Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywna, bardzo aromatyczna zupa przygotowana na bazie cebuli i masła to świetny pomysł na bezmięsny i sycący obiad, który również nas rozgrzeje. Najlepiej smakuje z grzankami z serem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95970
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Cebulę obieramy z łupinek i kroimy w piórka. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy masło i wrzucamy na nie pokrojoną cebulę. Polecam używać masła klarowanego, ponieważ wtedy jest mniejsze ryzyko przypalenia. Cebulę szklimy na maśle przez około 20 minut. Często ją mieszamy i kontrolujemy czy się nie przypala. Cebula powinna się delikatnie przyrumienić. Następnie do garnka dorzucamy liście laurowe, ziarenka pieprzu oraz suszone zioła. Mieszamy i zalewamy całość wodą.
Garnek przykrywamy i kiedy zupa się zagotuje to zmniejszamy gaz i gotujemy dalej przez około godzinę. Po godzinie doprawiamy zupę solą i pieprzem do smaku (i ewentualnie ziołami jeśli chcemy, aby była bardziej aromatyczna). Podajemy z grzankami zapieczonymi z serem żółtym.