Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa z grzankami z serem camembert bez dodatku wina wytrawnego. Idealny pomysł na prosty i rozgrzewający obiad.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. 2. Masło rozgrzewamy w garczki i dodajemy cebulę. Solimy odrobinę, aby cebula szybciej zmiękła. 3. Smażymy cebulę około 15-20 minut bez przykrycia co chwilę mieszając, aż się zeszkli. Dodajemy łyżeczkę cukru. Smażymy kolejne 15-20 minut. 4. Gdy cebula się zarumieni i zmniejszy swoją objętość dodajemy czosnek i świeżo zmielony pieprz oraz tymianek. Smażymy dalej około 5- 10 minut mieszając co jakiś czas. 5. Następnie dodajemy 60 ml wywaru warzywnego wymieszanego z 2 łyżkami octu jabłkowego. Gotujemy nadal ,aż nadmiar płynu wyparuje. 6. Na koniec dodajemy pozostałość wywaru warzywnego i gotujemy zupę około 20- 30 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 7. Podajemy z grzankami .