Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa z grzankami z serem camembert bez dodatku wina wytrawnego. Idealny pomysł na prosty i rozgrzewający obiad.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5719
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9527
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 258
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5719
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9527
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 258
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. 2. Masło rozgrzewamy w garczki i dodajemy cebulę. Solimy odrobinę, aby cebula szybciej zmiękła. 3. Smażymy cebulę około 15-20 minut bez przykrycia co chwilę mieszając, aż się zeszkli. Dodajemy łyżeczkę cukru. Smażymy kolejne 15-20 minut. 4. Gdy cebula się zarumieni i zmniejszy swoją objętość dodajemy czosnek i świeżo zmielony pieprz oraz tymianek. Smażymy dalej około 5- 10 minut mieszając co jakiś czas. 5. Następnie dodajemy 60 ml wywaru warzywnego wymieszanego z 2 łyżkami octu jabłkowego. Gotujemy nadal ,aż nadmiar płynu wyparuje. 6. Na koniec dodajemy pozostałość wywaru warzywnego i gotujemy zupę około 20- 30 minut na wolnym ogniu. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 7. Podajemy z grzankami .