Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2840
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 575
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 536
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2840
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 575
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 536
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek, mieszamy i chwilę smażymy, po czym przekładamy do garnka. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Serek topiony kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy na wolnym ogniu aż serki się roztopią, a warzywa zmiękną.