Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk kuchni francuskiej - aromatyczna zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem. Przepis na to danie pochodzi z programu Ewa Gotuje (odcinek 278). Źródło: materiały prasowe Polsat
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22513
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14807
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4596
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 602
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22513
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14807
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4596
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44058
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 599
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 602
Składniki
Do garnka przekładamy 2 łyżki masła i rozpuszczamy na małym ogniu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, przekładamy do garnka z masłem i podsmażamy na złoty kolor.
Następnie dodajemy wino i brandy. Całość mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Wywar zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy. Zupę gotujemy przez około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
Bagietkę kroimy na małe kromki. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Kromki pieczywa układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawiamy na około 10 min do piekarnika.
Ser żółty ścieramy na tarce na małych oczkach. Następnie wyciągamy pieczywo z piekarnika. Kawałki bagietki posypujemy serem żółtym. Grzanki zapiekamy przez kolejne 5 minut.
Gorącą zupę cebulową podajemy w towarzystwie chrupiących grzanek. Smacznego!