Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed świętami czyszczenie lodówki. Wyszło pysznie <3
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14734
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 101
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14734
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 101
Składniki
Cebule obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy, rozgniatamy. Marchew obieramy, kroimy w talarki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki. Wszystko wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i dusimy od przykryciem przez kwadrans. Dodajemy 2 łyżki pasty rosołowej (patrz kostka rosołowa), zalewamy 1,5 l wrzątku, gotujemy kolejny kwadrans, bez przykrycia. Następnie dodajemy passatę, suszone pomidory, zagotowujemy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.