Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca, delikatnie słodka zupa cebulowa której smak dopełnia chrupiąca francuska grzanka. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3360
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3360
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Zupa: • Cebulkę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię, zalewamy wodą, dodajemy cukier oraz masło • Całość dusimy pod przykryciem 15-20 minut, po tym czasie dodajemy śmietanę i mąkę, dokładnie mieszamy i przelewamy do bulionu • Gotujemy 20 minut, blendujemy i doprawiamy do smaku Tosty: • Bagietka kroimy w poprzek na mniejsze kawałki • Grzanki namaczamy w jajku z mlekiem i smażymy do uzyskania złotego koloru (kilka minut) • Usmażone grzanki kładziemy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu • Grzanki posypujemy tartą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia sera