Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca, delikatnie słodka zupa cebulowa której smak dopełnia chrupiąca francuska grzanka. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 840
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1034
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2072
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 840
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1034
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2072
Składniki
Zupa: • Cebulkę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię, zalewamy wodą, dodajemy cukier oraz masło • Całość dusimy pod przykryciem 15-20 minut, po tym czasie dodajemy śmietanę i mąkę, dokładnie mieszamy i przelewamy do bulionu • Gotujemy 20 minut, blendujemy i doprawiamy do smaku Tosty: • Bagietka kroimy w poprzek na mniejsze kawałki • Grzanki namaczamy w jajku z mlekiem i smażymy do uzyskania złotego koloru (kilka minut) • Usmażone grzanki kładziemy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu • Grzanki posypujemy tartą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia sera