Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa z ziołowymi grzankami
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 437
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1493
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5750
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 437
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 399
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1493
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5750
Składniki
Chleb pokroić w kwadraciki, rozgrzać patelnię, wrzucić chleb, smażyć na średnim ogniu wolno mieszając. Gdy stanie się złoty na koniec posypać ziołami i szczyptą soli. Studzić na talerzu, włożyć do słoika i trzymać szczelnie zamknięte. Cebulę pokroić w kostkę, dodać odrobinę soli i pieprzu i smażyć na oleju. Kiedy cebula będzie miękka zblendować ją do uzyskania jednolitej masy. Do gotującego się bulionu wlać masę cebulową, chwilkę podgotować i doprawić do smaku. Po nalaniu do talerzy dodać grzanki.