Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa z ziołowymi grzankami
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1156
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4162
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 348
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1156
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4162
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 348
Składniki
Chleb pokroić w kwadraciki, rozgrzać patelnię, wrzucić chleb, smażyć na średnim ogniu wolno mieszając. Gdy stanie się złoty na koniec posypać ziołami i szczyptą soli. Studzić na talerzu, włożyć do słoika i trzymać szczelnie zamknięte. Cebulę pokroić w kostkę, dodać odrobinę soli i pieprzu i smażyć na oleju. Kiedy cebula będzie miękka zblendować ją do uzyskania jednolitej masy. Do gotującego się bulionu wlać masę cebulową, chwilkę podgotować i doprawić do smaku. Po nalaniu do talerzy dodać grzanki.