Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa z ziołowymi grzankami

Zupa cebulowa z ziołowymi grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3906

Dodano:

Odsłon: 722

Zupa cebulowa z ziołowymi grzankami

Składniki

  • 1 litr bulionu
  • 1 kg cebuli
  • sól, pieprz
  • Kilka kromek chleba pszennego
  • 3-4 łyżki masła, margaryny lub oleju
  • Zioła do smaku ( prowansalskie albo tymianek wymieszany z oregano)
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa cebulowa z ziołowymi grzankami

Przygotowanie

  1. Chleb pokroić w kwadraciki, rozgrzać patelnię, wrzucić chleb, smażyć na średnim ogniu wolno mieszając. Gdy stanie się złoty na koniec posypać ziołami i szczyptą soli. Studzić na talerzu, włożyć do słoika i trzymać szczelnie zamknięte.

    Cebulę pokroić w kostkę, dodać odrobinę soli i pieprzu i smażyć na oleju. Kiedy cebula będzie miękka zblendować ją do uzyskania jednolitej masy. Do gotującego się bulionu wlać masę cebulową, chwilkę podgotować i doprawić do smaku. Po nalaniu do talerzy dodać grzanki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń