Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po sezonie ogórkowym pozostał mi kawałek chrzanu - za mały by jakoś specjalnie go przetworzyć ale i za duży by go wyrzucić /znając jego cenę/. Postanowiłam więc przygotować zupę chrzanową. Co prawda kojarzy się ona głownie ze świętami wielkanocnymi ale jesienią czy zimą sprawdza się idealnie bo potrafi świetnie rozgrzać:) Zamiast świeżego chrzanu możemy użyć tartego ze słoiczka:)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8383
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253652
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8383
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253652
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Do garnka wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, białą kiełbasę i boczek. Gotujemy ok. 20 min, wyjmujemy liście laurowe, ziele angielskie, kiełbasę i boczek. Do wywaru dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Całość blendujemy i mocno podgrzewamy.Dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną. Boczek kroimy w kosteczkę, kiełbasę na kawałki a jajka na ćwiartki. Na talerze kładziemy porcje kiełbasy, boczku i jajek i zalewamy zupą. Podajemy na gorąco.