Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po sezonie ogórkowym pozostał mi kawałek chrzanu - za mały by jakoś specjalnie go przetworzyć ale i za duży by go wyrzucić /znając jego cenę/. Postanowiłam więc przygotować zupę chrzanową. Co prawda kojarzy się ona głownie ze świętami wielkanocnymi ale jesienią czy zimą sprawdza się idealnie bo potrafi świetnie rozgrzać:) Zamiast świeżego chrzanu możemy użyć tartego ze słoiczka:)
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10958
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 44
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 367
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5064
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10958
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 44
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 367
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 5064
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 40
Składniki
Do garnka wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, białą kiełbasę i boczek. Gotujemy ok. 20 min, wyjmujemy liście laurowe, ziele angielskie, kiełbasę i boczek. Do wywaru dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Całość blendujemy i mocno podgrzewamy.Dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną. Boczek kroimy w kosteczkę, kiełbasę na kawałki a jajka na ćwiartki. Na talerze kładziemy porcje kiełbasy, boczku i jajek i zalewamy zupą. Podajemy na gorąco.