Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po sezonie ogórkowym pozostał mi kawałek chrzanu - za mały by jakoś specjalnie go przetworzyć ale i za duży by go wyrzucić /znając jego cenę/. Postanowiłam więc przygotować zupę chrzanową. Co prawda kojarzy się ona głownie ze świętami wielkanocnymi ale jesienią czy zimą sprawdza się idealnie bo potrafi świetnie rozgrzać:) Zamiast świeżego chrzanu możemy użyć tartego ze słoiczka:)
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 190
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 24
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 28
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8787
Jest to konserwa zrobiona z pokrojonej w większą kostkę łopatki wieprzowej, n...
Odsłon: 190
Składniki
Do garnka wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, białą kiełbasę i boczek. Gotujemy ok. 20 min, wyjmujemy liście laurowe, ziele angielskie, kiełbasę i boczek. Do wywaru dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Całość blendujemy i mocno podgrzewamy.Dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną. Boczek kroimy w kosteczkę, kiełbasę na kawałki a jajka na ćwiartki. Na talerze kładziemy porcje kiełbasy, boczku i jajek i zalewamy zupą. Podajemy na gorąco.