Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po sezonie ogórkowym pozostał mi kawałek chrzanu - za mały by jakoś specjalnie go przetworzyć ale i za duży by go wyrzucić /znając jego cenę/. Postanowiłam więc przygotować zupę chrzanową. Co prawda kojarzy się ona głownie ze świętami wielkanocnymi ale jesienią czy zimą sprawdza się idealnie bo potrafi świetnie rozgrzać:) Zamiast świeżego chrzanu możemy użyć tartego ze słoiczka:)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231893
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231893
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Do garnka wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, białą kiełbasę i boczek. Gotujemy ok. 20 min, wyjmujemy liście laurowe, ziele angielskie, kiełbasę i boczek. Do wywaru dodajemy drobno pokrojoną cebulę i czosnek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Całość blendujemy i mocno podgrzewamy.Dodajemy chrzan, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny i zabielamy śmietaną. Boczek kroimy w kosteczkę, kiełbasę na kawałki a jajka na ćwiartki. Na talerze kładziemy porcje kiełbasy, boczku i jajek i zalewamy zupą. Podajemy na gorąco.