Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chrzanowa jest idealna na czas Świąt Wielkanocnych. Jest pyszna, rozgrzewająca, pożywna. Zupa chrzanowa idealnie sprawdzi się też w każdej chłodniejszej porze roku. Jest to zupa, do której nie potrzebujemy wyszukanych i drogich składników. Zazwyczaj wszystkie potrzebne składniki posiadamy na co dzień w swojej kuchni. Zresztą sprawdźcie sami!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Cebulę drobno kroimy i smażymy na oleju do lekkiego zeszklenia. Pod koniec dodajemy pokrojony w plasterki czosnek
Zagotowujemy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem
Na tłuszczu po smażeniu cebuli smażymy marchewkę pokrojoną w półplasterki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażamy przez kilka minut stale mieszając. Dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok 30 minut, aż warzywa zmiękną
Po tym czasie do zupy dodajemy 3 łyżki tartego chrzanu. Zupę solimy i doprawiamy pieprzem
Dodajemy śmietanę i intensywnie mieszamy, aby śmietana się nie ścięła.
Na koniec doprawiamy majerankiem oraz dodajemy podsmażone na patelni plasterki kiełbasy
Zupę podajemy z jajkiem na twardo