Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chrzanowa jest idealna na czas Świąt Wielkanocnych. Jest pyszna, rozgrzewająca, pożywna. Zupa chrzanowa idealnie sprawdzi się też w każdej chłodniejszej porze roku. Jest to zupa, do której nie potrzebujemy wyszukanych i drogich składników. Zazwyczaj wszystkie potrzebne składniki posiadamy na co dzień w swojej kuchni. Zresztą sprawdźcie sami!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2861
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 328
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 250
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2861
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 328
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 250
Składniki
Cebulę drobno kroimy i smażymy na oleju do lekkiego zeszklenia. Pod koniec dodajemy pokrojony w plasterki czosnek
Zagotowujemy bulion i dodajemy do niego cebulę z czosnkiem
Na tłuszczu po smażeniu cebuli smażymy marchewkę pokrojoną w półplasterki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażamy przez kilka minut stale mieszając. Dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok 30 minut, aż warzywa zmiękną
Po tym czasie do zupy dodajemy 3 łyżki tartego chrzanu. Zupę solimy i doprawiamy pieprzem
Dodajemy śmietanę i intensywnie mieszamy, aby śmietana się nie ścięła.
Na koniec doprawiamy majerankiem oraz dodajemy podsmażone na patelni plasterki kiełbasy
Zupę podajemy z jajkiem na twardo