Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chrzanowa to znakomita propozycja na świąteczny stół. Nasza propozycja jest przygotowana z dodatkiem śmietanki kremówki, jednak jeśli chcesz, aby zupa była wegańska, zastąp ją mleczkiem kokosowym, a jajko zamień na tofu. W zależności od stopnia ostrości, jaki chcesz uzyskać, możesz dodać więcej lub mniej tartego chrzanu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31318
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14582
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Składniki
Ziemniaki, cebulę i selera, czosnek obierz, pokrój w kostkę. Pora umyj, osusz i posiekaj w piórka.
W garnku rozgrzej masło klarowane, wrzuć warzywa i przesmaż je do zrozumienia. Następnie zalej wodą, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Po tym czasie wyciągnij ziele angielskie i liście laurowe. Wlej śmietankę, dodaj chrzan, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość zmiksuj na gładki krem.
Zupę chrzanową podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.