Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa chrzanowa to znakomita propozycja na świąteczny stół. Nasza propozycja jest przygotowana z dodatkiem śmietanki kremówki, jednak jeśli chcesz, aby zupa była wegańska, zastąp ją mleczkiem kokosowym, a jajko zamień na tofu. W zależności od stopnia ostrości, jaki chcesz uzyskać, możesz dodać więcej lub mniej tartego chrzanu.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2540
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2540
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Składniki
Ziemniaki, cebulę i selera, czosnek obierz, pokrój w kostkę. Pora umyj, osusz i posiekaj w piórka.
W garnku rozgrzej masło klarowane, wrzuć warzywa i przesmaż je do zrozumienia. Następnie zalej wodą, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Po tym czasie wyciągnij ziele angielskie i liście laurowe. Wlej śmietankę, dodaj chrzan, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Całość zmiksuj na gładki krem.
Zupę chrzanową podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.