Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ciecierzyce trzeba namoczyć przez noc. Pewnie można użyć cieciorki z puszki ale nie próbowałam tej wersji. Gotowanie cieciorki do absolutnej miękkości zajęło mi 2 h, ale to pewnie zależy od ziarna. Gotowałam z dodatkiem płaskiej łyżeczki kuminu i zmieloną kolendrą, chili i od razu z kostkami rosołowymi.
Część cieciorki odjęłam a resztę zmalaksowałam. Na patelni powoli i lekko zrumieniłam posiekany czosnek, dodałam do zupy. Pogotowałam parę minut a po wyłączeniu ognia dodałam natkę kolendry.
Podałam z przesmażonymi grzankami na oliwie a następnie potarłam je czosnkiem.
Smacznego :)