Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 118
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1120
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 61
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 118
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1120
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 61
Składniki
Ciecierzyce trzeba namoczyć przez noc. Pewnie można użyć cieciorki z puszki ale nie próbowałam tej wersji. Gotowanie cieciorki do absolutnej miękkości zajęło mi 2 h, ale to pewnie zależy od ziarna. Gotowałam z dodatkiem płaskiej łyżeczki kuminu i zmieloną kolendrą, chili i od razu z kostkami rosołowymi.
Część cieciorki odjęłam a resztę zmalaksowałam. Na patelni powoli i lekko zrumieniłam posiekany czosnek, dodałam do zupy. Pogotowałam parę minut a po wyłączeniu ognia dodałam natkę kolendry.
Podałam z przesmażonymi grzankami na oliwie a następnie potarłam je czosnkiem.
Smacznego :)