Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 209
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1833
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 209
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1833
Składniki
Ciecierzyce trzeba namoczyć przez noc. Pewnie można użyć cieciorki z puszki ale nie próbowałam tej wersji. Gotowanie cieciorki do absolutnej miękkości zajęło mi 2 h, ale to pewnie zależy od ziarna. Gotowałam z dodatkiem płaskiej łyżeczki kuminu i zmieloną kolendrą, chili i od razu z kostkami rosołowymi.
Część cieciorki odjęłam a resztę zmalaksowałam. Na patelni powoli i lekko zrumieniłam posiekany czosnek, dodałam do zupy. Pogotowałam parę minut a po wyłączeniu ognia dodałam natkę kolendry.
Podałam z przesmażonymi grzankami na oliwie a następnie potarłam je czosnkiem.
Smacznego :)