Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 30
Składniki
Ciecierzyce trzeba namoczyć przez noc. Pewnie można użyć cieciorki z puszki ale nie próbowałam tej wersji. Gotowanie cieciorki do absolutnej miękkości zajęło mi 2 h, ale to pewnie zależy od ziarna. Gotowałam z dodatkiem płaskiej łyżeczki kuminu i zmieloną kolendrą, chili i od razu z kostkami rosołowymi.
Część cieciorki odjęłam a resztę zmalaksowałam. Na patelni powoli i lekko zrumieniłam posiekany czosnek, dodałam do zupy. Pogotowałam parę minut a po wyłączeniu ognia dodałam natkę kolendry.
Podałam z przesmażonymi grzankami na oliwie a następnie potarłam je czosnkiem.
Smacznego :)