Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i rozgrzewająca. Idealna na chłodne dni. Rewelacyjnie smakuje zarówno sama jak i z makaronem czy ryżem.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 21
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 149
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 21
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 149
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Cukinie ścieramy na tarce do warzyw na „makaron”lu kroimy w paseczki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulką i mięsem mielone. Dodajemy curry, kurkumę, naturalną vegetę, trawę cytrynową i razem chwilę podsmażamy. Następnie zalewamy gorącą wodą i gotujemy na wolnym ogniu około 30 min (do momentu, aż mięso zmięknie). Dodajemy groszek i gotujemy około 5-8 min. Na koniec dodajemy mleczko kokosowe oraz sos sojowy i sok z cytryny (ilość według upodobań). Jeśli jest potrzeba to jeszcze przyprawiamy do smaku według uznania, zagotowujemy i gotowe. Cukinię możemy wrzucić do zupy pod koniec gotowania lub do talerza i zalać zupą. Na talerzu posypujemy świeżą kolendrą. Może być też pietruszka, mi w tej zupę bardziej pasuje kolendra. Smacznego!