Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa zasmakuje wszystkich fanom kuchni indyjskiej, ale nie tylko. To aromatyczna, rozgrzewająca zupa. Idealna, gdy mamy ochotę na coś bezmięsnego i pożywnego.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 222
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 222
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
W garnku zagotowujemy około 2 szklanek wody. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Chwilę gotujemy. Dodajemy liście laurowe, paprykę, kmin rzymski, curry, kminek i majeranek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz kurkumą, dodajemy soczewicę oraz drobno pokrojonego pomidora. W razie potrzeby dolewamy wody – powinno jej być 2-3 cm więcej niż warzyw. Na koniec dodajemy brokuł pokrojony na mniejsze kawałki. Zupę gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż warzywa będą miękkie. Podajemy ze świeżymi ziołami.