Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa zasmakuje wszystkich fanom kuchni indyjskiej, ale nie tylko. To aromatyczna, rozgrzewająca zupa. Idealna, gdy mamy ochotę na coś bezmięsnego i pożywnego.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
W garnku zagotowujemy około 2 szklanek wody. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Chwilę gotujemy. Dodajemy liście laurowe, paprykę, kmin rzymski, curry, kminek i majeranek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz kurkumą, dodajemy soczewicę oraz drobno pokrojonego pomidora. W razie potrzeby dolewamy wody – powinno jej być 2-3 cm więcej niż warzyw. Na koniec dodajemy brokuł pokrojony na mniejsze kawałki. Zupę gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż warzywa będą miękkie. Podajemy ze świeżymi ziołami.