Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa zasmakuje wszystkich fanom kuchni indyjskiej, ale nie tylko. To aromatyczna, rozgrzewająca zupa. Idealna, gdy mamy ochotę na coś bezmięsnego i pożywnego.
Polecam.
Odsłon: 269
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 366
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 890
Polecam.
Odsłon: 269
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 366
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 890
Składniki
W garnku zagotowujemy około 2 szklanek wody. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Chwilę gotujemy. Dodajemy liście laurowe, paprykę, kmin rzymski, curry, kminek i majeranek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz kurkumą, dodajemy soczewicę oraz drobno pokrojonego pomidora. W razie potrzeby dolewamy wody – powinno jej być 2-3 cm więcej niż warzyw. Na koniec dodajemy brokuł pokrojony na mniejsze kawałki. Zupę gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż warzywa będą miękkie. Podajemy ze świeżymi ziołami.