Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa zasmakuje wszystkich fanom kuchni indyjskiej, ale nie tylko. To aromatyczna, rozgrzewająca zupa. Idealna, gdy mamy ochotę na coś bezmięsnego i pożywnego.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 395
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 395
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 235
Składniki
W garnku zagotowujemy około 2 szklanek wody. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka, pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Chwilę gotujemy. Dodajemy liście laurowe, paprykę, kmin rzymski, curry, kminek i majeranek. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz kurkumą, dodajemy soczewicę oraz drobno pokrojonego pomidora. W razie potrzeby dolewamy wody – powinno jej być 2-3 cm więcej niż warzyw. Na koniec dodajemy brokuł pokrojony na mniejsze kawałki. Zupę gotujemy jeszcze 10-15 minut, aż warzywa będą miękkie. Podajemy ze świeżymi ziołami.