Ta węgierska zupa, bardzo podobna jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna.
Zupa czardasz
Składniki
- 1 cebula
- 400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
- 1 łyżka smalcu wieprzowego
- 3 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 3 pomidory malinowe
- 1,5 l bulionu wołowego
- 3 strąki czerwonej papryki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Składniki
- 1 cebula
- 400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
- 1 łyżka smalcu wieprzowego
- 3 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 3 pomidory malinowe
- 1,5 l bulionu wołowego
- 3 strąki czerwonej papryki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- natka pietruszki
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1126
Ostatnio komentowane przepisy
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 1126



Składniki
- 1 cebula
- 400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
- 1 łyżka smalcu wieprzowego
- 3 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 3 pomidory malinowe
- 1,5 l bulionu wołowego
- 3 strąki czerwonej papryki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
I? Jakiś problem? :P
Ciekawa nazwa i ciekawa zupa ;-D
Bardzo pożywne :)
Wygląda perfekcyjnie, można najeść się do syta.:)