Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta węgierska zupa, bardzo podobna jest go zupy gulaszowej. Różni ją tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117748
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8241
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3064
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1932
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1453
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117748
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8241
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3064
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1932
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1453
Składniki
Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym smalcu razem z mięsem mielonym. Przy pomocy szpatułki rozdrabniamy mięso. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekany czosnek, sparzone, obrane ze skóry i pokrojone pomidory. Chwilę smażymy, żeby smaki przeszły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu pół godziny. Po 15 minutach dodajemy pokrojone w paski papryki, osączoną z zalewy fasolę, kminek, ostrą i słodką paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.