Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 776

Pyszna i aromatyczna

Składniki

  • 3 litry bulionu
  • 3 serki topione (200 - 250 g)
  • 15 dużych ząbków czosnku
  • śmietana lub jogurt naturalny
  • szczypiorek, natka pietruszki
  • bagietka czosnkowa lub groszek ptysiowy lub grzanki
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa czosnkowa

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojony serek topiony.
    Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do zupy, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Miksujemy zupę blenderem.
    Następnie wlewamy do niej śmietankę lub jogurt
    Najlepiej zahartować śmietanę, żeby się nie ścięła poprzez wcześniejsze dodanie do niej gorącego wywaru.
    Posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki i podawać z bagietką czosnkową, groszkiem ptysiowym lub grzankami.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń