Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23149
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23149
Składniki
Czosnek oraz cebulę obrać, posiekać, zrumienić na rozgrzanym na patelni oleju.
Pomidory, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i dusić do miękkości. Wlać do wcześniej ugotowanego bulionu, gotować razem około 5 – 10 minut. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Grzanki opiec na patelni z dodatkiem oleju i łyżeczki ziół prowansalskich, ułożyć na dno talerzy, zalać gorącą zupą. Podawać posypaną startym żółtym serem. *Grzanki można podać oddzielnie i dodawać do zupy porcjami podczas jedzenie.