Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 102
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 835
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 69
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 102
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 835
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 69
Składniki
Czosnek oraz cebulę obrać, posiekać, zrumienić na rozgrzanym na patelni oleju.
Pomidory, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i dusić do miękkości. Wlać do wcześniej ugotowanego bulionu, gotować razem około 5 – 10 minut. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Grzanki opiec na patelni z dodatkiem oleju i łyżeczki ziół prowansalskich, ułożyć na dno talerzy, zalać gorącą zupą. Podawać posypaną startym żółtym serem. *Grzanki można podać oddzielnie i dodawać do zupy porcjami podczas jedzenie.