Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4167
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8578
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 863
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 931
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4167
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8578
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 863
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 931
Składniki
Czosnek oraz cebulę obrać, posiekać, zrumienić na rozgrzanym na patelni oleju.
Pomidory, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i dusić do miękkości. Wlać do wcześniej ugotowanego bulionu, gotować razem około 5 – 10 minut. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Grzanki opiec na patelni z dodatkiem oleju i łyżeczki ziół prowansalskich, ułożyć na dno talerzy, zalać gorącą zupą. Podawać posypaną startym żółtym serem. *Grzanki można podać oddzielnie i dodawać do zupy porcjami podczas jedzenie.