Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na aromatyczną zupę czosnkową, która rozgrzeje nawet w najchłodniejsze dni.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 926
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 530
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 926
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 530
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbaski kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę i kiełbasę. Dodajemy czosnek i zalewamy bulionem. Dodajemy marchew i ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
Przed końcem gotowania dodajemy majeranek i czosnek granulowany oraz wlewamy mleko. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.