Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na aromatyczną zupę czosnkową, która rozgrzeje nawet w najchłodniejsze dni.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbaski kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę i kiełbasę. Dodajemy czosnek i zalewamy bulionem. Dodajemy marchew i ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
Przed końcem gotowania dodajemy majeranek i czosnek granulowany oraz wlewamy mleko. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.