Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na aromatyczną zupę czosnkową, która rozgrzeje nawet w najchłodniejsze dni.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 77
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5530
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełbaski kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy cebulę i kiełbasę. Dodajemy czosnek i zalewamy bulionem. Dodajemy marchew i ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków.
Przed końcem gotowania dodajemy majeranek i czosnek granulowany oraz wlewamy mleko. Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.